Home produkty / e-shop Konopný čaj MY HEMP CHAI! MY HEMP CHAI! bio/organic MO ROCCO 45 g
MY HEMP CHAI! bio/organic MO ROCCO hemp herbal tea blend / konopný čaj a la Tuarég so zeleným čajom a mätou

MY HEMP CHAI! bio/organic MO ROCCO 45 g

Bio certifikovaný konopný čaj v tradičnej čajovej zmesi a la Tuarég - so zeleným čajom a mätou. Výberová kvalita ručne zbieraných konopných kvetov a listov z ekologického poľnohospodárstva. V 100% kompostovateľnom obale.
5,75 €
(cena s DPH)
Popis produktu

Bio konopný čaj v tradičnej čajovej zmesi a la Tuarég - so zeleným čajom a mätou. Konopná vňať je ručne zbieraná z vrcholovej kvitnúcej časti vybraných odrôd rastliny konopy siatej s najvyšším obsahom prírodných kanabinoidov, terpénov a fenolov.

 

Najvyšší obsah kanabinoidov a iných prospešných látok je vo vrcholových kvitnúcich častiach rastliny, v nižšie položených listoch sa tieto látky nachádzajú len v malých zanedbateľných množstvách. Náš konopný čaj obsahuje iba výberový materiál z vrcholových častí rastliny.

Konopná čajovina pochádza z odrôd bez obsahu omamných látok (THC). Môže obsahovať semienka ako prirodzenú súčasť kvetov konope, keďže semienka dozrievajú postupne počas kvitnutia rastliny.

 

Osviežujúci životabudič na každý deň. Všetky zložky pochádzajú z ekologického poľnohospodárstva.

 

Viac o účinkoch kanabinoidov sa dočítate na internete, napr. tu: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kanabinoid

S vysokým obsahom CBG. Viac o CBG (cannabigerol) tu: https://en.wikipedia.org/wiki/Cannabigerol

 

Základná príprava: Konopný čaj použite ako bežný bylinkový čaj na prípravu bylinného nálevu alebo odvaru. Príprava bežného nálevu: 3 - 5 g bylinnej zmesi zalejte 250 ml prevretej mierne odstátej vody (80-90°C), zakryte a nechajte odstáť cca 2 - 4 min., potom preceďte.

Takto môžete pripraviť niekoľko nálevov.

Nálev výborne chutí aj vychladený, podávaný s citrónom či limetkou, v Maroku sa pije sladený. Nálev môžete použiť aj na prípravu koktailov či smoothie.

 

Kanabinoidy a ostatné účinné látky sa dobre uvoľňujú pri vyššej teplote a za prítomnosti tukov. Účinná je aj príprava tinktúry v alkohole.

 

Ďalšie použitie: Pripravte si tinktúru - zalejte alkoholom (1 hmotnostný diel nadrvenej vňate na 5 hmotnostných dielov alkoholu) a nechajte odstáť 1 až 2 týždne.

 

Ekologické balenie: Obalový materiál je plne kompostovateľný vrátane transparetnej fólie! Fóliu nezahadzujte do plastového odpadu.