Home produkty / e-shop Konopný proteín Konopný proteín s vlákninou BIO 200 g
SUM Hemp Protein High Fibre Organic 200 g / SUM Konopný proteín s vlákninou BIO 200 g
SUM Hemp Protein High Fibre Organic 200 g / SUM Konopný proteín s vlákninou BIO 200 g

Konopný proteín s vlákninou BIO 200 g

Konopný proteín s vlákninou - povolený doping do vašich receptov. Je bezlepkový, s vysokým obsahom kvalitných bielkovín, vlákniny, minerálov a vitamínov. Podiel bielkovín 30%.
5,98 €
(cena s DPH)
Výživové údaje:
(Priemerné nutričné hodnoty na 100g výrobku)
Energetická hodnota: 1670Kj/400Kcal
Bielkoviny: 33g
Karbohydráty: 45g (z toho: Sacharidy: 2g, Vláknina: 41g/165%)
Tuky: 9g (z toho: Trans: 0; Nasýtené: 1g, Mononenasýtené (Omega-9): 1g, Polynenasýtené: 7g z toho: Omega-6: 5g, Omega-3: 2g)
Cholesterol: 0, Sodík 0
Vitamíny: B1: 70%*, B2: 20%*, B3: 45%*, B6: 60%*, B9(kyselina listová): 70%*
Minerály a stopové prvky: Železo 110%*, Magnesium 190%*, Zinok 80%*, Meď 100%*, Fosfor 90%*, Vápnik 15%*
*doporučenej dennej dávky
Zloženie:
100% *Bio Raw konopný celozrnný proteínový prášok tepelne neupravený (živá strava = raw) s min. 30% podielom bielkovín. *bio = z ekologického poľnohospodárstva
Krajina pôvodu:
Kanada
Popis produktu

ČO JE KONOPNÝ PROTEÍN S VLÁKNINOU?

Konopný proteín s vlákninou je ten najkvalitnejší konopný proteín resp. proteínový prášok získaný z konopného semienka po vylisovaní oleja s extra prídavkom konopnej vlákniny. Konopný proteín je vyrobený za studena čisto mechanickými postupmi (na rozdiel od väčšiny proteínových izolátov zo sóje vyrobených pomocou hexánu). Konopný proteín SUM BIO/ORGANIC je v kvalite bio, bez GMO a samozrejme bezlepkový. Neobsahuje žiadne pridané chute, sladidlá, farbivá, konzervanty a pod. Naopak, obsahuje extra množstvo prospešnej vlákniny, a hlavne plnohodnotné komplexné rastlinné bielkoviny.

ČO OBSAHUJE KONOPNÝ PROTEÍN S VLÁKNINOU?

Kedže sa vyrába z konopného semienka až po vylisovaní oleja, je konopný proteín nízkotučný. Napriek tomu obsahuje stále zhruba 9% zdravých tukov (PUFA - Omega-3 a Omega-6), z ktorých však rozhodne nepriberiete. Ale čo je najdôležitejšie: konopný proteín s vlákninou obsahuje cca 1/3 bielkovín a viac než 40% vlákniny. Bielkovina v konopnom semienku je komplexná a dobre vyvážená – to znamená, že obsahuje všetkých 8 esenciálnych aminokyselín potrebných pre zabudovanie bielkoviny v našom organizme. Princíp trávenia bielkovín je jednoduchý: bielkovina sa využije, pokiaľ obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny, a to v určitých vzájomných pomeroch. Pokiaľ je napr. jednej z nich veľmi málo, dokáže organizmus využiť iba toľko bielkovín, ktoré zodpovedá množstvu tejto najmenej obsiahnutej aminokyseliny. Preto je napr. obilná bielkovina alebo sójová bielkovina zle využiteľná, lebo majú veľmi malý obsah jednej z potrebných esenciálnych aminokyselín. Konopné semienko patrí k prirodzene najlepšie využiteľnejším rastlinným zdrojom bielkovín. Podstatným benefitom oproti živočíšnym bielkovinám je však to, že menej zaťažuje metabolizmus, o ekologicko-morálnych aspektoch komerčného chovu zvierat ani nehovoriac...

Vysoký obsah vlákniny udržuje tráviaci trakt v dobrej kondícii. Obsahuje cez 40% vlákniny, viac ako bežná celozrnná obilná múka. Nerozpustná vláknina podľa bežne dostupných zdrojov účinne pomáha čistiť hrubé črevo, jemne dráždi jeho steny, čím vyvoláva prirodzené peristaltické sťahy (na rozdiel od rôznych komerčných preparátov zväčšujúcich objem stolice či vyvolávajúcim laxatívny účinok...), čím prispieva k pravidelnému vyprázdňovaniu. Spýtajte sa vášho doktora...

AKO HO POUŽÍVAŤ ?

Jednoducho. Napríklad skúste postupne nahradiť časť múky našim konopným proteínom vo svojich sladkých či slaných receptoch a to v množstve cca do 30%. Takisto môžete konopný proteín používať na zahusťovanie omáčok, do pomazánok, plniek, mixovaných nápojov s ovocím alebo zeleninou (smoothies), šejkov, jogurtov, muesli, polievok, cestovín s makom či orechami a pod. Výhodou konopných potravín je ich dokonalá stráviteľnosť za surova (nie je potrebné ich tepelne upravovať ako napr. sóju alebo pšenicu, či mäso a vajcia - aj keď tieto posledné dve len preto, aby sme napr. nedostali salmonelu či pásomnicu...), teda keď obsahujú ešte funkčné enzýmy, ktoré pomáhajú ideálne stráviť a využiť všetky potrebné látky. Takže treba skúšať! Potom sa podeľte s nami o Vaše nápady a recepty!