Cejlónska škorica alebo Ceylon škorica tiež nazývaná “pravá škorica” pochádza z kôry pravého škoricovníka Cinnamomum verum.
Na rozdiel od bežnej čínskej škorice typu “cassia” má jemnejšiu chuť a veľmi nízky obsah kumarínu (obvykle 50-100x nižší ako bežná škoricia). Perfektná ingrediencia všade tam, kde by ste použili obyčajnú škoricu.
Zloženie: 100% bio cejlónska škorica mletá.
Skladujte na suchom mieste mimo priame slnečné žiarenie.
PREČO BIO?
Bio cejlónska škorica (okrem toho vysokej kvality a s certifikáciou pôvodu) je zárukou, že pri pestovaní neboli použité nebezpečné chemické pesticídy či hnojivá, a ani pri spracovaní neboli použité akékoľvek neekologické metódy či prostriedky. Takisto bio znamená skutočné rešpektovanie lokálneho ekosystému. Kúpou bio produktov prispievate k zachovaniu pôvodných ekosystémov a súčasne podporíte lokálne komunity.